Parhaat luontolaulut (2024)

Tänään vietetään Suomen luonnon päivää. Lupasin julkaisevani tänään uuden top-listan, joten tässä se nyt on. Tässä listassa aiheena ovat luontolaulut. Eli sellaiset laulut, joissa luonto on jollakin tavalla esillä. Sen enempää selittelemättä päästän teidät lukemaan listaani.

Teksti saattaa sisältää juonipaljastuksia

10. Bear necessities/Karhun elämää

Karhun elämää on sellainen laulu, että se tavallaan kertoo luonnosta ja tavallaan ei. Syy siihen on se, että vaikka Baloo kertookin laulun aikana esim. siitä, mitä luonnosta voi saada, niin silti hän laulaa lähinnä itsestään. Siksi tämä laulu on tässä listassa viimeisellä sijalla. Pidän kappaleen rytmistä ja letkeästä meiningistä.

9. In summer/On kesä

Lumiukko Olaf haaveilee kesästä ja kertoo haaveestaan Annalle, Kristoffille ja Svenille. Tässäkin laulussa on letkeä meininki, ja sen lisäksi pidän myös laulun tunnelmasta. Miinuksia tulee siitä, että Olaf laulaa lähinnä itsestään. Myös hänen haaveensa kääntöpuoli tuo yhden miinuspisteen tälle laululle. Yksi hyvä puoli tässä laulussa on sen aikana vallitseva kesäinen tunnelma.

8. Let's sing a gay little spring song/Kevätlaulu

Ennen kun kukaan ehtii kommentoida mitään hom*ojuttuja, niin tehdään selväksi yksi asia: Gay tarkoittaa iloista. Tosin sitä sanaa ei taideta ainakaan enää nykyaikana käyttää siinä merkityksessä. Mutta siis, nyt puhutaan itse laulusta. Keväinen tunnelma korostuu kappaleessa, ja linnut osaavat tuoda sen hienosti esille. Ilo kevään saapumisesta tulee esille, mutta sitä varjostaa se tieto, että tämä laulu tapahtuu kirjaimellisesti lähes heti Bambin äidin kuoleman jälkeen.

7. Just around the riverbend/Virta minne veneen vie

Pocahontas huomaa, että joki ei ole ollenkaan vakaa toisin kuin hänen isänsä Powhatan oli väittänyt hetkeä aiemmin. Pocahontas purjehtii veneellään jokea pitkin ja katselee joella olevia eläimiä, sekä reittinsä varrella olevia maisemia. Tämäkään laulu ei suoraan sanottuna kerro luonnosta, sillä Pocahontas laulaa lähinnä itsestään ja omasta elämästään. Lisäksi laulu on tavallaan myös opettavainen ja syvällinen.

6. Touch the sky/Taivaankaari

Silloin kun Merida ei ole prinsessakoulutuksessa, hän ratsastaa metsässä ja ampuu nuolia. Pidän kappaleen luonnonläheisyydestä, sekä sen aikana nähtävistä hienoista maisemista. Lisäksi laulun aikana päästään näkemään miten hyvin Merida viihtyy luonnon keskellä. Tosin metsä nähdään laulun aikana lähinnä vain vilaukselta, joten siitä tulee yksi miinuspiste.

5. Little april shower/Sadepisarat

Tämä kappale kuullaan elokuvassa Bambi. Vaikka sateesta lauletaankin lähinnä positiiviseen sävyyn, niin siitä huolimatta laulu on tunnelmaltaan synkkä. Erityisesti ukkosmyrsky tuo oman osuutensa synkkyydestä tähän lauluun. Sitä ei tosin kestä kauaa, mutta kuitenkin. Pidän tässä kappaleessa eniten sävellyksestä ja toteutuksesta.

4. Steady as the beating drum/Tahtiin rummun perinteen

Meinasin aluksi laittaa tämän laulun ensimmäiselle sijalle, mutta sitten tajusin, etten voi tehdä sitä, sillä se paikka kuuluu eräälle toiselle laululle. Tässä laulussa intiaanien yhteys luontoon tulee esille, kun he kertovat käyttävänsä luonnon antimia elantonaan. Pidän myös hienoista maisemista, mitä kappaleen aikana nähdään.

3. Under the sea/Aalloissa siis

Ariel haaveilee elämästä merenpinnan yläpuolella, joten Sebastian yrittää saada Arielin vakuutetuksi siitä, että elämä pinnan alla olisi paljon parempaa. Sebastian laulaa meren hienoudesta, ja lauluun liittyy mukaan myös muita mereneläviä. Pidän tässä laulussa sen toteutuksesta, sekä siitä, että laulun aikana nähdään vähän erilaista luontoa (jos niin voi sanoa).

2. What else can I do?/Näin uutta mä teen

En ole varma voiko tätä laulua laskea luontolauluksi, mutta toisaalta ehkä voikin. Otin tämän laulun tähän lähinnä Isabelan kasvitaikojen vuoksi. Tosin tässä on selkeä kasviteema, joten siltäkin osalta tämä laulu oli sopiva valinta tälle listalle. Isabela on kasvattanut yllättäen kaktuksen riideltyään siskonsa Mirabelin kanssa. Tämän jälkeen Isa alkaa miettiä mihin muuhun voisi pystyä, ja alkaa kasvattaa entistäkin eksoottisempia kasveja. Laulun aikana mainitaan mm. flord de mayo (toukokuun kukka), jacaranda, kihokki, sekä tabebuia (soihtupuu). Pidän tässä laulussa siitä, että siinä nähdään paljon erilaisia kasveja, sekä siitä, että Isabela oppii sen aikana uusia asioita lahjastaan.

1. Colours of the wind/Tuulen värit

Olin jo listan suunnittelun alkuvaiheessa varma siitä, että ykköspaikka kuuluu ehdottomasti tälle laululle. Pocahontas opettaa John Smithille luonnon kunnioittamista, sekä sen, miksi luonto on tärkeä osa elämää. Pidän tässä laulussa eniten siitä, miten Pocahontas ja John Smith lähentyvät sen aikana. Aiemmin en pitänyt kappaleen suomenkielisestä versiosta, sillä Pocahontas kuulostaa siinä liian vanhalta. Nykyään pidän tästä laulusta enemmän suomeksi kuin englanniksi, sillä minun mielestäni Pocahontasille sopii vanha ääni. Tai no... vanha ja vanha. Arja Koriseva (joka on mukana huomenna alkavalla Tanssii tähtien kanssa -kaudella) oli kuitenkin vasta kolmekymppinen silloin, kun Pocahontas ilmestyi. Ehkä aikuismainen ääni olisi sopiva sanavalinta tässä tilanteessa. Mutta siis, Tuulen värit on ehdottomasti paras Disneyn luontolauluista, mihin on osittaisena syynä myös kappaleen syvällisyys.

Siinä oli siis luontoaiheisia Disney-lauluja. Kertokaa kommenteissa, jos tiedätte lisää luonnosta kertovia Disney-lauluja. Niin, ja käykää toki myös lukemassa viimevuotinen top-listaniDisney-elokuvien metsistä. Kun TTK tuli mainittua tuolla aikaisemmin, niin mainitsen vielä siitä, että Masked Singer alkaa tänään.

Parhaat luontolaulut (2024)
Top Articles
Free download "Ben Brode is compensating with a GIANT Commander! | Ep 37 feat Joey Schultz | Magic the Gathering" (54:38)
136 Jackson Street Michigan City IN 46360 (House For Sale) | MLS 806161
Ups Notary Store Near Me
The Machine 2023 Showtimes Near Habersham Hills Cinemas
Cloud Cannabis Grand Rapids Downtown Dispensary Reviews
Nail Salons Open Now Near My Location
Smoke Terminal Waterbury Photos
Csl Plasma Birthday Bonus
Tweaker Configuration
Lvc Final Exam Schedule
Spanish Speaking Daycare Near Me
Henry Ford Hospital: Ein Meisterwerk von Frida Kahlo
Www.patientnotebook.com/Prima
At 25 Years, Understanding The Longevity Of Craigslist
Pip Calculator | Myfxbook
Southpaws Grill Menu
Publix In San Antonio Texas
Sauce 423405
Mhgu Bealite Ore
Fingerfang Rock Conan
Stolen Touches Neva Altaj Read Online Free
Txu Cash Back Loyalty Card Balance
Icue Color Profiles
FREE Printable Pets Animal Playdough Mats
Barotrauma Heavy Wrench
What is a Nutmeg in Soccer? (Explained!) - Soccer Knowledge Hub
Tcu Jaggaer
Ella Phipps Haughton
Squeezequeens
8005607994
Eros Cherry Hill
Boone County Sheriff 700 Report
Find The Eagle Hunter High To The East
715 Henry Ave
Harness Divine Power 5E Cleric
Antonio Brown Football Reference
Educational Outfitters Denver
Craigslist In Visalia California
Horseheads Schooltool
Seats 3D Ubs Arena
Channel 3000 News Madison Wisconsin
Craigslist Philly Free Stuff
Burkes Outlet Credit Card Sign In
California wildfires: Bridge Fire explodes in size; man arrested in connection with Line Fire
La Monja 2 Pelicula Completa Tokyvideo
Buhsd Studentvue
Salon5 – Europa, was geht? – Podcast
Keystyle.hensel Phelps.com/Account/Login
The Hardest Quests in Old School RuneScape (Ranked) – FandomSpot
Mi Game Time
Cnas Breadth Requirements
Pike County Buy Sale And Trade
Latest Posts
Article information

Author: Greg Kuvalis

Last Updated:

Views: 5883

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg Kuvalis

Birthday: 1996-12-20

Address: 53157 Trantow Inlet, Townemouth, FL 92564-0267

Phone: +68218650356656

Job: IT Representative

Hobby: Knitting, Amateur radio, Skiing, Running, Mountain biking, Slacklining, Electronics

Introduction: My name is Greg Kuvalis, I am a witty, spotless, beautiful, charming, delightful, thankful, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.